KTK PROJECTEN

Noaberschap, noaberplicht, noabers:
In Twente zijn we opgegroeid met deze termen. Noabers in het oosten van het land helpen elkaar. Zo is het nu eenmaal.

Meer geven dan ontvangen is iets wat elke Twent herkent. Helpen zit in ons bloed, we zijn altijd bereid om bij te springen. Dat is onze definitie van ‘Noaberschap‘. Het zogeheten nabuurschap. Dit vormt dan ook een van onze basisprincipe als het gaat om zaken doen.

Bij KTK Projecten & Revisie zit ‘Noaberschap’ in de haarvaten van organisatie verankerd. Uw helpen geeft ons energie! Of het nu gaat over een realiseren van een nieuw project, concept, idee of wilt u een tweede leven geven van een bestaand product. Wij zijn met onze jarenlange ervaring uitstekend in staat op uw idee van ruwe schets om te vormen tot een levensecht product. We werken altijd op basis van de laatste stand der techniek en houden de ontwikkelingen in de markt nauwgezet in de gaten. Uw project is bij ons in goede handen.

Onze liefde voor staal:
Daarnaast hebben wij een enorme liefde voor staal. Met staal is alles te maken. De mogelijkheden om met staal dingen te maken, zijn vrijwel onbeperkt. Staal is relatief licht en zeer belastbaar en robuust. Het laat zich met de juiste kennis en gereedschappen goed bewerken en is daarmee zeer geschikt en toepasbaar in uw project. Staal is daarnaast enorm duurzaam, mits op de juiste manier behandeld.

Je kunt staal een bepaalde uitstraling meegeven. Het kan heel zwaar ogen, maar ook slank. Industrieel of hightech en super strak. Minimalistisch of decoratief. Dat heeft allemaal te maken met het ontwerp, de profielen die je gebruikt en de nabehandeling. Op die manier kun je precies het gewenste resultaat bereiken.

Galvaniseren, lakken of blank laten? Het is maar net welke uitstraling je wenst voor je project. Uw project of object kan in alle RAL-kleuren worden gelakt. Je kunt dan vaak ook nog kiezen voor een matte, (hoog)glanzende of metallic afwerking. 

Staal is goed geschikt voor de circulaire economie:
De duurzaamheid en flexibiliteit van staal maakt het zeer geschikt voor de circulaire economie. Als we de circulaire economie definiëren als ‘het verminderen van het gebruik van hulpbronnen en het verminderen van de verspilling die gepaard gaat met dat gebruik van hulpbronnen’, hebben we hierboven al aangetoond dat we meer kunnen doen, met minder staal dan ooit tevoren, maar deze duurzaamheid en flexibiliteit stelt ons ook in staat om ;

  • Uw oude containers een tweede leven te geven
  • Hergebruik staal aan het einde van de levensduur van een container: het inherente vermogen van staal om gedemonteerd te worden. Onze eenvoudige ontwerpprincipes, maken de deconstructie en het hergebruik van staal in uw container een potentieel uiterst efficiënt proces.
  • Staal kan worden gedeconstrueerd en ‘opnieuw worden vervaardigd’ voor een ander doel, waardoor de levensduur van het product wordt verlengd.

Ten slotte, wanneer staal niet kan worden hergebruikt, dan kan het worden gerecycled (omgesmolten) tot een nieuw staalproduct . Een sleutel tot het stimuleren van de circulaire economie is om zo lang mogelijk de waarde te behouden. De staalschrootmarkt is een dergelijk mechanisme voor staal dat garandeert dat staal kan worden gerecycled.